QR13

Schermafbeelding 2020 11 10 om 17.26.08

Alle Pieten slapen

Het is al helemaal donker en alle kinderen liggen lekker te slapen, als de Schoenpieten op weg gaan.
Het is al de vijfde dag dat ze in Nederland zijn en ze gaan weer langs alle huizen waar de kinderen de schoen hebben gezet.

Heel druk zijn de Schoenpieten bezig, soms kunnen ze door een raampje naar binnen, een andere keer gebruiken ze de Sintcodesleutel.
Dit is een speciale sleutel, waar de Pieten een deur mee open kunnen maken
en soms moeten ze heel hoog klimmen om bij de schoorsteen te komen of bij kinderen die in een flat wonen.

Vanavond is het wel een hele rare avond.
Sint is in zijn kasteel aan het werk.
Van de Computerpiet heeft hij een heleboel uitgeprinte verlanglijstjes gekregen en nu schrijft hij in zijn grote rode boek de wensen van de kinderen achter hun namen.

Sint kijkt op van zijn werk, "hé, wat raar", denkt hij, "wat is het rustig buiten!"
Sint kijkt uit zijn raam en schrikt zich een hoedje.
"Wel alle pepernoten!", roept hij uit.
"Waar zijn alle pieten, ik zie geen Schoenpiet op de daken lopen!
Ik moet maar eens gaan kijken wat er aan de hand is", zegt Sinterklaas.
Vlug belt hij de Stalpiet en vraagt; "Stalpiet wil jij Americo even opzadelen, want ik wil even bij de Schoenpieten gaan kijken."
"Dat is goed Sinterklaas, als u naar beneden komt staat Americo klaar", zegt een verbaasde Stalpiet.

Sinterklaas legt de hoorn van de telefoon neer en loopt naar de stal.
Americo staat al klaar en Sint stijgt met behulp van de Stalpiet op.
Al snel is Sinterklaas onderweg.

Maar Sint ziet ook geen Schoenpieten op straat lopen.
Hij kijkt naar de daken en ... "alle speculaaspoppen, maar daar ligt een Piet in de schoorsteen te slapen!" roept de Sint verbaasd.
En nu Sinterklaas heel goed rondkijkt in het donker, ziet hij overal Schoenpieten die liggen te slapen!
Daar in de tuin ligt een Piet onder een struik en weer iets verder een Piet in een boom.

"Ach", denkt de Sint, "de Pieten zijn zo moe!
Het is ook zo druk, er zijn ook zoveel kinderen in Nederland!
Maar zo gaat het niet goed!
Het is al bijna morgen en dan hebben de kinderen niks in hun schoen en liggen er overal Pieten te slapen."

Snel stijgt Sint af en loop naar één Schoenpiet die in de struiken ligt te slapen, hij schudt Piet wakker.
Piet schrikt wakker en roept verbaasd; "Sssinterklaas! Wwat ddoet u hier!" "
Nou Piet, ik werd ongerust, want ik zag jullie niet over de daken en op straat lopen en nu snap ik waarom...
Jullie zijn allemaal in slaap gevallen!!!
Kom snel Piet we moeten samen alle ander Schoenpieten wakker maken, maar wel zachtjes anders worden alle kinderen en grote mensen wakker".

"Oké, Sinterklaas", zegt Piet en samen gaan ze op weg.
Gelukkig zijn alle Schoenpieten snel wakker en kunnen nog heel veel schoenen gevuld worden.
Sinterklaas helpt ook snel mee, daardoor zijn ze net op tijd klaar, want het is al bijna morgen als Sint en zijn Schoenpieten terug op het kasteel zijn.

"Zo" zegt Sinterklaas "en nu maar vlug naar jullie bedden, zodat jullie morgenavond wel weer fit zijn".
Zo gezegd zo gedaan en Sinterklaas gaat ook nog even slapen, niet te lang, want straks moet hij weer op pad met Wegwijspiet en Hoofdpiet.