QR14

Schermafbeelding 2020 11 10 om 17.28.28

Alles door elkaar

De Sint en zijn Pieten zijn vanavond al heel druk geweest, ze zijn al bij honderd kinderen langs geweest om ze de pakjes te brengen.
"Daar moet het zijn!", zegt Sinterklaas.
Hij loopt samen met de oudste inpakpiet door de straat.
"Pfff... Gelukkig," zucht Piet, "want deze zak is wel heel erg zwaar."

Eindelijk staan ze voor het huis van Liza.
"Nou Piet," zegt de Sint. "Leg de pakjes maar bij de schoenen."
Piet zoekt in zijn zakken naar zijn bril.
Maar hij kan hem niet vinden.
"Oh, oh," zucht Sint. "Ben je je bril vergeten? Nu kun je niet eens op de pakjes lezen, voor wie de pakjes zijn. Nou, dan moet ik het zelf maar even doen."
De Sint voelt in alle zakken van zijn mantel.
Maar ook hij kan zijn bril niet vinden.
Er zit alleen een rammelaar in één van zijn zakken.
Wat vreemd, denkt hij.

"Zeg Piet, ik heb hier een rammelaar, maar ook mijn bril is er niet!
Inpakpiet, wat heb jij gedaan?
Heb jij soms onze brillen ingepakt in plaats van deze rammelaar?"
Piet schrikt zich een hoedje,
O jee, denkt hij, de Sint kon wel eens gelijk hebben, hoe moet dit nou?

"Piet, hoe zit het met de andere pakjes?, ben jij je bril de hele avond al kwijt?"
"Eh, ja Sinterklaas, ik durfde het niet te vertellen, maar ik ben mijn bril vergeten."
"O, nee!," roept de Sint. "Dan is de kans groot dat er morgen een heleboel kinderen zijn die een verkeerd pakje krijgen.
Het is maar goed dat wij de huizen van de kinderen goed kennen, dus de pakjes zullen wel in het goede huis zijn, maar ik ben bang in de verkeerde schoen.
En er zal één kind zijn, die onze brillen krijgt.`
" Laten wij eens even goed nadenken, voor wie was deze rammelaar bedoelt."
Maar Sint en Inpakpiet, komen er niet uit!
Het waren ook zoveel adressen waar ze geweest zijn en nu ze de brillen niet hebben, kunnen ze het ook niet nalezen in het grote boek!

"He, wat is er met jullie?" horen ze ineens achter zich.
Als ze zich omdraaien zien ze Leespiet staan.
"O wat ben ik blij dat jij hier bent Leespiet," zegt de Sint.
"Inpakpiet heeft onze brillen ingepakt, in plaats van deze rammelaar, nu kun jij mooi even in mijn grote boek lezen, voor wie deze rammelaar moet zijn, dan kunnen wij nog snel onze brillen ophalen en de rammelaar in de schoen van het kind leggen."

"Natuurlijk kan ik dat, geef het boek maar eens hier."
En Leespiet zoekt de naam van het kind die de rammelaar zou krijgen.

Ze moeten helemaal weer terug naar het allereerste huis waar ze vandaag begonnen zijn.
Ze moeten naar het huis van Bjorn.
Die heeft namelijk nog een heel klein broertje Victor en voor hem is die mooie rammelaar.
"O, nee hé," zucht Inpakpiet, moet ik nou weer die zware zak meenemen".
"Nee," lacht Leespiet, "geef maar hier die pakjes doe ik wel even bij Liza's huis in de schoenen, geef maar hier."

Even later komt Leespiet al weer terug en zijn de pakjes bij het huis van Liza  in de juiste schoenen gekomen.
En samen lopen ze terug naar het huis van Bjorn.
Ook nu weer gaat Leespiet naar binnen om het pakje met de brillen om te ruilen voor de rammelaar.
Gelukkig hebben de Pieten altijd plakband bij zich, zodat de brillen uitgepakt kunnen worden.
Leespiet pakt snel de rammelaar in en plakt het pakje weer dicht en legt het in het schoentje van de kleine Victor.

Zo nu is het tenminste toch nog goed gekomen, wel zullen er de volgende morgen heel veel kinderen zijn, die hun pakje in een andere schoen zullen vinden, maar dat maakt niks uit, want de kinderen zullen blij zijn dat de Sint en zijn Pieten toch langs zijn geweest.